Uraga, Guji – Etiopien

DKK119.00DKK419.00

Land: Etiopien
Region: Guji, Oromia
Farm: Forskellige små farmere
Vaskestation: Zelalem Alemu
Proces: Natural
Bønnetype: 74110 & 74112
Smagsnoter: Solbær, citron, kanel & chokolade.
Højde: 2020 m.o.h.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Uraga er et distrikt I Guji området, i Oromia regionen i Etiopien. Denne kaffe er dyrket af flere forskellige små lokale kaffefarmere i Uraga, og er bragt til Zelalem Alemu vaskestation, opkaldt efter ejeren. Her bliver kaffen naturlig processeret på tørrestationer, hævet over jorden. Processen begynder med en nøje omhyggelig håndsortering hvor der anvendes specielle sorteringsskærme til at sortere de modne og defektfrie kaffebønner fra, således at kun de bedste kaffebønner går videre i denne process. Kaffebønnerne bliver vendt jævnligt i løbet af dagen, for at sikre en ens og jævn tørring under den Etiopiske himmel.

Denne kaffe er af varieteten ”74110 og 74112” som er udbredt i Guji området. De er udviklet i 70’erne ved JARC (Jimma Agricultural Research Center) med henblik på deres gode sygdomsresistens overfor diverse sygdomme som kaffetræerne kan blive ramt af.

74110 blev udvalgt fra et enkelt ”originalt moder træ” i landsbyen Bishari i Metu provinsen belliggende i Oromia regionen. Efter flere års studie i træets modstandsdygtighed og høstudbytte blev den officielt frigivet som 74110 i 1979. 74110 træerne er lave og kompakte, med små blade, bær og bønner.

Yderligere information

Størrelse :

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.