Uraga, Guji – Etiopien

105,00 DKK

Land: Etiopien
Region: Guji, Oromia
Farm: Forskellige små farmere
Vaskestation: Zelalem Alemu
Proces: Natural
Bønnetype: 74110 & 74112
Smagsnoter: Solbær, citron, kanel & chokolade.
Højde: 2020 m.o.h.

Ryd

Beskrivelse

Uraga er et distrikt I Guji området, i Oromia regionen i Etiopien. Denne kaffe er dyrket af flere forskellige små lokale kaffefarmere i Uraga, og er bragt til Zelalem Alemu vaskestation, opkaldt efter ejeren. Her bliver kaffen naturlig processeret på tørrestationer, hævet over jorden. Processen begynder med en nøje omhyggelig håndsortering hvor der anvendes specielle sorteringsskærme til at sortere de modne og defektfrie kaffebønner fra, således at kun de bedste kaffebønner går videre i denne process. Kaffebønnerne bliver vendt jævnligt i løbet af dagen, for at sikre en ens og jævn tørring under den Etiopiske himmel.

Denne kaffe er af varieteten ”74110 og 74112” som er udbredt i Guji området. De er udviklet i 70’erne ved JARC (Jimma Agricultural Research Center) med henblik på deres gode sygdomsresistens overfor diverse sygdomme som kaffetræerne kan blive ramt af.

74110 blev udvalgt fra et enkelt ”originalt moder træ” i landsbyen Bishari i Metu provinsen belliggende i Oromia regionen. Efter flere års studie i træets modstandsdygtighed og høstudbytte blev den officielt frigivet som 74110 i 1979. 74110 træerne er lave og kompakte, med små blade, bær og bønner.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Natural processed

Er den ældste metode at forarbejde kaffen på. Natural processed bliver typisk brugt i områder hvor vand er en mangelvare som feks Etiopien og områder i Brasilien. I dag er det en eftertragtet proces som mange kafferisterier efterspørger.
Det sker ved at man spreder kaffebærerne ud i et tyndt lag for at tørre i solen. Nogle producenter spreder deres kaffebær ud på betonterrasser andre benytter nogle hævede tørre-borde som giver en bedre luftcirkulation og derved giver en mere ensartede tørring.
Kaffebærerne skal vendes regelmæssigt for at undgå at de mugner og rådner.
Natural processed er blandt de mest miljøvenlige forarbejdningsprocesser der findes. Denne proces efterspørger flere og flere seriøse kafferisterier og kaffebarer der går op i bæredygtighed.
Denne naturlige proces tilfører typisk kaffen forskellige frugtnoter som blåbær, jordbær eller tropiske frugter, samt bevarer en stor del sødme.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse:

Bestil som:

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.