Shawo, Guji | Etiopien Økologisk

122,00 DKK410,00 DKK

Kaffe fra Guji  i Etiopien, natural processed.
Kaffe med delikate noter af fersken, ananas, kanel og stjerneanis

Smagsnoter: Fersken – Stjerneanis – Kanel – Karamel

God til:  Sort kaffe

Proces: Natural processed

Kaffesort: Heirloom ( arabica )

Farm/producent: Guji Highland Coffee plantation

Region: Guji

Højde: 2070 – 2120+ m.o.h.

Tilgængelighed: Sæson betonet

Ryd

Beskrivelse

Smagsoplevelsen

I vores økologiske kaffe fra Guji, Shawo kan du opleve smagsnoter af Ananas, karamel, stjerneanis og fersken

Terroir

Guji highland coffee plantation er en familieejet virksomhed, drevet af Wadessa Yachisa. Wadessa er oprindeligt fra Shakisso og har været involveret i kaffe produktion i mange år. i 1995 var han tvunget til at droppe ud af skolen, for at indgå og fuldføre hans militære forpligtigelser. Da han vendte hjem, var den politiske situation så ustabil, at han ikke kunne gennemføre sin uddannelse. Herefter tog han arbejde i forskellige brancher, blandt andet i en lokal guldmine i Guji området, og de penge han tjente valgte han i 1999 at investere i kaffe, da han sammen med nogle venner startede deres første kaffevirksomhed sammen som han drev i flere år. I 2010 rejste Wadessa til Guji, rejsen formål var religiøst, gennem denne rejse mødte han de lokale kaffebønder, og efter disse nye bekendtskaber valgte han at investere i et skovområde med kaffetræer. 2012 skabte Wadessa et nyt firma, nemlig Guji Highland Coffee plantation. De råder nu over 150 hektar, udelukkende med fokus på kaffedyrkning, samt at skabe en god biodiversitet og bæredygtigt landbrug.

Generelle kendetegn for kaffe fra Etiopien

Etiopien er kendt som kaffens moderland, den eksplosive florale og frugtfyldte kaffe har åbnet øjnene hos kaffeelskere fra hele verden for hvor forskelligartet kaffe kan smage. Etiopisk kaffe har et stort smagsspektrum lige fra citrus, bergamot og blomsterfyldt til kandiseret frugt og sågar tropisk frugt. De vaskede kaffer af højeste kvalitet kan have en utrolig lækker, elegant og kompleks smagsoplevelse. De naturlig forarbejdet kaffer kan have en helt eventyrlig frugtagtig smag.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Natural processed

Er den ældste metode at forarbejde kaffen på. Natural processed bliver typisk brugt i områder hvor vand er en mangelvare som feks Etiopien og områder i Brasilien. I dag er det en eftertragtet proces som mange kafferisterier efterspørger.
Det sker ved at man spreder kaffebærerne ud i et tyndt lag for at tørre i solen. Nogle producenter spreder deres kaffebær ud på betonterrasser andre benytter nogle hævede tørre-borde som giver en bedre luftcirkulation og derved giver en mere ensartede tørring.
Kaffebærerne skal vendes regelmæssigt for at undgå at de mugner og rådner.
Natural processed er blandt de mest miljøvenlige forarbejdningsprocesser der findes. Denne proces efterspørger flere og flere seriøse kafferisterier og kaffebarer der går op i bæredygtighed.
Denne naturlige proces tilfører typisk kaffen forskellige frugtnoter som blåbær, jordbær eller tropiske frugter, samt bevarer en stor del sødme.

Yderligere information

Vægt 270 g
Størrelse N/A
Bestil som:

, ,

Størrelse:

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...