Mohamed Ali Økologisk | Etiopien

148,00 DKK448,00 DKK

Dejlig honey processed økologisk kaffe fra Jimma i Etiopien.
Let krop og delikat florale noter.

Smagsnoter: Floral, krydderier, abrikos

God til:  Sort kaffe

Proces: Honey processed

Kaffesort: Heirloom (arabica)

Farm/producent: Mustafa Mohamed Ali

Region: Jimma

Højde: 1950-2000 m.o.h.

Tilgængelighed: Limited edition

Farm besøgt: Feb. 2020

Ryd

Beskrivelse

Ristmesterens vision

Indtil 2020 købte Sigfreds Kaffe over 100 sække af Etiopien per år fra fem forskellige regioner, farme og kvalitet. I ønsket om en mere bæredygtig tilgang og mere engagement over for en enkelt producent, besluttede vi at rejse til Etiopien i februar 2020 og havde fokus på at finde en partner farm der kan levere forskellige kaffer af forskellige kvalitet. Sådan startede vores samarbejde med Mustafa Mohamed Ali. I år leveret Mustafa Ali to fantastiske kaffer: Goma er natural processed og Mohamed Ali er honey processed, begge kaffer er økologisk dyrket i vild jungle. Mustafa Ali’s honey processed kaffe fangede med det samme vores opmærksomhed, for det første fordi det ikke er så almindeligt med honey processed kaffe fra Etiopien og for dens meget delikate og harmoniske noter.
Vi ønsker at vise høj kvalitet ikke altid er synonym med intens dominante smagsoplevelser, men også kan være komplekse kombinationer af elegante smagsnuancer. Velegnet til at blive drukket alene siddende i en gyngestol med pejsen.

Generelle kendetegn for kaffe fra Etiopien

Etiopien er kendt som kaffens moderland, den eksplosive florale og frugtfyldte kaffe har åbnet øjnene hos kaffeelskere fra hele verden for hvor forskelligartet kaffe kan smage. Etiopisk kaffe har et stort smagsspektrum lige fra citrus, bergamot og blomsterfyldt til kandiseret frugt og sågar tropisk frugt. De vaskede kaffer af højeste kvalitet kan have en utrolig lækker, elegant og kompleks smagsoplevelse. De naturlig forarbejdet kaffer kan have en helt eventyrlig frugtagtig smag.

Beskrivelse af farmeren Mustafa Mohamed Ali

Botto farmen finder man syd for Jimma, i Goma distriktet. Mustafa Ali erhvervet sig disse områder i 1980erne med det formål at vedligeholde af familiens tradition for kaffeproduktion. Hans far havde sit eget område et par kilometer længere syd på, som Mustafa Ali nu også har overtaget. Mustafa Ali ønsker at bruge hans farm der ligger i landsbyen Botto til at udvikle hans aktiviteter fra. Hans plantage af kaffetræer står på begge sider af vejen der går ind til landsbyen, op i en højde på mere end 2000 meter.
Mustafa Mohamed Ali producerer natural og honey processed kaffe på hans 10,5 hektar store farm i Botto. Han forsøger at optimere vandforbruget og andre mere miljøvenlige produktionsmetoder hvor det er muligt. Mustafa Ali har en relativ lille farm, og forsøger at bevare sorter af vilde kaffetræer på hans plantage og hele tiden forbedre hans produktion af specialkaffe. Han har valgt at bosætte sig med sin familie tæt på hans plantage i en lille by kaldet Agaro.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Honey processed

I jagten på en endnu højere kvalitet af kaffe, er man i flere lande i Mellemamerika og Brasilien begyndt at forarbejde kaffen som honey processed.
Forskellen ved honey processed kaffe er at man efter kaffebærret er plukket, mekanisk depulper kaffen som bruger endnu mindre vand end natural processed. Med disse depulpe maskiner kan man indstille hvor mange procent af frugtkødet skal blive tilbage når kaffen skal tørre. Det frugtkød der bliver tilbage på kaffebønnen, er med til at give kaffen flere frugtfyldte smagsnoter.
Typisk oplever man at honey processed kaffe har mindre syrlighed end washed kaffe, da honey processed kaffe har været mindre i vand og derved sker der mindre fermentering og mindre sukker bliver omdannet til syre. Ofte fjernes kun skindet. Jo mere frugtkød man efterlader jo mere naturlig sødme får kaffen.
Honey processed er blandt de mest miljøvenlige forarbejdningsprocesser der findes. Denne proces efterspørger flere og flere seriøse kafferisterier og kaffebarer der går op i bæredygtighed og pga den unikke smagsprofil man opnår.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse:

,

Bestil som:

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...