Mancity, sort kaffe/espresso – Guji, Etiopien

99,00 DKK339,00 DKK

Økologisk kaffe fra Guji  i Etiopien, natural processed.
Kraftig krop med delikate noter af chokolade, jordbær og karamel

Smagsnoter: Karamel – chokolade – jordbær

God til:  Sort kaffe / Espresso

Proces: Natural processed

Kaffesort: Heirloom ( arabica )

Farm/producent: Dimtu

Region: Guji

Højde: 1900 – 2250+ m.o.h.

Tilgængelighed: Sæson betonet

Ryd

Beskrivelse

Smagsoplevelsen

I vores økologiske kaffe fra Guji, Mancity kan du opleve smagsnoter af jordbær, chokolade og karamel.

Terroir

Farmen Dimtu, i Guji regionen ligger i Odo Shakiso woreda lige ved Mancity. Kaffen gror i højlandet over 2000+ m.o.h. Farmen Dimtu dækker et areal større end 150 hektar jord, og her er det skoven der er det vigtigste fremfor alt. Dimtu samarbejder med udplantningsforeninger som planter naturlig skyggegivende træer og planter, således at kaffetræerne for de optimale vækstforhold. De skyggegivende træer er gode for at holde på fugtigheden og skabe en balance, og forbedre jordbundsforholdende. Eksempelvis Wanza træerne som skyder op mere end 20 meter, og med deres store fyldige trækrone skaber skygge som kaffetræerne har brug for.
Mancity, Dimtu kaffe bestræber sig på at skabe en polykultur, derfor vokser der bl.a. mango, avocado, rørsukker og andre afgrøder for at skabe en rig biodiversitet i området.

Generelle kendetegn for kaffe fra Etiopien

Etiopien er kendt som kaffens moderland, den eksplosive florale og frugtfyldte kaffe har åbnet øjnene hos kaffeelskere fra hele verden for hvor forskelligartet kaffe kan smage. Etiopisk kaffe har et stort smagsspektrum lige fra citrus, bergamot og blomsterfyldt til kandiseret frugt og sågar tropisk frugt. De vaskede kaffer af højeste kvalitet kan have en utrolig lækker, elegant og kompleks smagsoplevelse. De naturlig forarbejdet kaffer kan have en helt eventyrlig frugtagtig smag.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Natural processed

Er den ældste metode at forarbejde kaffen på. Natural processed bliver typisk brugt i områder hvor vand er en mangelvare som feks Etiopien og områder i Brasilien. I dag er det en eftertragtet proces som mange kafferisterier efterspørger.
Det sker ved at man spreder kaffebærerne ud i et tyndt lag for at tørre i solen. Nogle producenter spreder deres kaffebær ud på betonterrasser andre benytter nogle hævede tørre-borde som giver en bedre luftcirkulation og derved giver en mere ensartede tørring.
Kaffebærerne skal vendes regelmæssigt for at undgå at de mugner og rådner.
Natural processed er blandt de mest miljøvenlige forarbejdningsprocesser der findes. Denne proces efterspørger flere og flere seriøse kafferisterier og kaffebarer der går op i bæredygtighed.
Denne naturlige proces tilfører typisk kaffen forskellige frugtnoter som blåbær, jordbær eller tropiske frugter, samt bevarer en stor del sødme.

 

Yderligere information

Vægt 270 g
Størrelse N/A
Størrelse:

,

Bestil som:

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...