Idido, Yirgacheffe Økologisk – Etiopien

DKK119.00

Land: Etiopien
Region: Yirgacheffe, Etiopien
Farm: Forskellige små farmere
By: Idido
Vaskestation: Idido
Proces: Vasket
Bønnetype: Heirloom
Smagsnoter: Ribs, stikkelsbær, citrusfrugt.
Højde: 2250 moh.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Idido vaskestationen er opkaldt efter byen Idido, hvor vaskestationen befinder sig. Idido er belliggende i det famøse Yirgacheffe distrikt. Idido vaskestationen er en af de vaskestationer som er ejet af ”Yirgacheffe Coffee farmers cooperative union”, som er en af Etiopiens største organisationer for kaffefarmere i Etiopien. Organisation sikrer farmerne de bedst mulige priser, og kan hjælpe de forskellige farmere konstruktivt således at alle involverede kan udvikle sig positivt.

Denne kaffe er dyrket af flere forskellige små farmere, beliggende 1900-2450 moh. Kaffen er vasket, for at sikre en ren, sød smag i koppen. Kaffen er efter vaskning, tørret på tørrestationer hævet over jorden.

Yirgacheffe er afmange opfattet som kaffens fødested, og varieteterne groende i Yirgacheffe er naturlige mutationer af de allertidligste opdagede kaffetræer, som vokser side om side med udviklede sorter. Derfor kan det være svært at artsbestemme kaffe fra Etiopien, og ofte bruger man den engelske udtryk ”heirloom”, som løst oversat kan forståes som Naturlige mutation. Klimaet i Yirgacheffe er varmt og tempereret. Vinteren har markant mindre nedbør end sommeren, med et årligt gennemsnit på ca. 1525 mm, og gennemsnitstemperaturen er ca. 18,4 grader.

Yderligere information

Størrelse :

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.