Peru Økologisk

69,00 DKK275,00 DKK

Cedros Kooperativet

Land: Peru

Region: Cajamarca, Jaen og San Ignacio

Distrikt: Tabacones, La Coipa, Bellavista, Colasay, Huabal, Las Parias, San Jose del Alto

Tørretid: 12-25 dage

Højde: 1550 – 2020 M.o.h.

Fermentationstid: 15 – 48 timer

Varieteter: Caturra, Pache, Catuai, Typica, Bourbon, Catimor

Medlemmer af Cedros Kooperativet: 303 farmere og familier

Ryd

Beskrivelse

Historien om Cedros Kooperativet

Kooperativet Cedros blev etableret d.10 Maj, 2013, i det nordlige Peru i Cajamarca regionen. Kooperativet er relativ lille med omkring 300 medlemmer, og blev etableret for at generere en større repræsentation og deltagelse for dets medlemmer, og for at facilitere bedre muligheder for offentlig og privat støtte, men også for at udvikle medlemmerne til at blive kvalitetsbevidste aktører på det internationale kaffemarked.

Hvordan øges kvaliteten så?

Cedros kooperativet forsøger at højne kvaliteten, ved at betale premium priser jo bedre en kaffe kvaliteten er. De tilbyder sparring og økonomisk hjælp til medlemmerne, og kan hjælpe med tørringsudstyr, forbedre efterhøstbehandlingen, forbedringer af fermentationstanke, og mange andre initiativer for at forbedre kvaliteten af de enkelte medlemmers kaffe. Cedros kooperativets hjælp med bedre infrastruktur, går hånd i hånd med deres praktiske uddannelsesprogram for at øge kundskaben for medlemmerne.

 

Transparent prisstruktur og premium betaling til kooperativets medlemmer, samt udvikling af kvalitet.

For at garantere transparens for prisstrukturen, genkøb og deres støtteprogram til medlemmerne af Cedros, afholder Cedros generalforsamlinger. General forsamlingen har et demokratisk tilgang, og medlemmerne kan stemme, og opnå enighed omkring priser, distribution og alt hvad der omhandler deres produkter og udvikling af kvaliteten.

Jorge Carrillo Enrriquez er chefmanager for kooperativet, og er meget engageret i alle aspekter i operationen. Udover Jorge, er der et administrativt hold, som både hjælper med administrative opgaver for medlemmerne, men også hands-on forbedring og udvikling for medlemmerne. Holdet består af to personer der hjælper med regnskaber, og to personer i deres kvalitetskontrol. Her tjekkes både for fysisk kontrol af bønner, samtidig med sensorisk kontrol, for at garantere kvalitet og sporbarhed. Derudover er der tilknyttet tre agronomer og teknikere som konstant er med til at vedligholde, sparre og udvikle kvaliteten positivt på de forskellige medlemmers farme.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse:

,

Bestil som:

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.