Goma Økologisk sort kaffe/espresso – Etiopien

108,00 DKK338,00 DKK

Sød økologisk kaffe fra Jimma i Etiopien, natural processed.
Kraftig krop med delikate noter af stenfrugt.

Smagsnoter: Fersken – Rørsukker – Lakrids toner

God til:  Sort kaffe / Espresso

Proces: Natural processed

Kaffesort: Heirloom ( arabica )

Farm/producent: Mustafa Mohamed Ali

Region: Jimma

Højde: 2000+ m.o.h.

Tilgængelighed: Sæson betonet

Farm besøgt: Feb. 2020

Ryd

Beskrivelse

Smagsoplevelsen

I vores økologiske kaffe fra Goma kan du opleve smagsnoter af abrikos, molasse, malt.

Ristmesterens vision

Indtil 2020 købte Sigfreds Kaffe over 100 sække Etiopisk kaffe per år fra fem forskellige regioner og farme af forskellig kvalitet. I ønsket om en mere bæredygtig tilgang og mere engagement over for en enkelt producent, besluttede vi at rejse til Etiopien i februar 2020 og havde fokus på at finde en partner farm der kan levere forskellige kaffer af forskellige kvalitet. Sådan startede vores samarbejde med Mustafa Mohamed Ali. I år leveret Mustafa Ali to fantastiske kaffer: Goma er natural processed og Mohamed Ali er honey processed, begge kaffer er økologisk dyrket i vild jungle. Den økologiske Goma er natural processed, som vi synes repræsenterer den autentiske kaffesmag fra kaffens moderland og er produceret af vilde kaffesorter. Vi vil gerne sætte fokus på natural processed kaffe fra Etiopien, da de er specielle nok til at man lige løfter et øjenbryn og på samme tid er sød og komfortabel i deres smag.

Generelle kendetegn for kaffe fra Etiopien

Etiopien er kendt som kaffens moderland, den eksplosive florale og frugtfyldte kaffe har åbnet øjnene hos kaffeelskere fra hele verden for hvor forskelligartet kaffe kan smage. Etiopisk kaffe har et stort smagsspektrum lige fra citrus, bergamot og blomsterfyldt til kandiseret frugt og sågar tropisk frugt. De vaskede kaffer af højeste kvalitet kan have en utrolig lækker, elegant og kompleks smagsoplevelse. De naturlig forarbejdet kaffer kan have en helt eventyrlig frugtagtig smag.

Beskrivelse af farmeren Mustafa Mohamed Ali

Botto farmen finder man syd for Jimma, i Goma distriktet. Mustafa Ali erhvervet sig disse områder i 1980’erne med det formål at vedligeholde af familiens tradition for kaffeproduktion. Hans far havde sit eget område et par kilometer længere syd på, som Mustafa Ali nu også har overtaget. Mustafa Ali ønsker at bruge hans farm der ligger i landsbyen Botto til at udvikle hans aktiviteter fra. Hans plantage af kaffetræer står på begge sider af vejen der går ind til landsbyen, op i en højde på mere end 2000 meter. Mustafa Mohamed Ali producerer natural og honey processed kaffe på hans 10,5 hektar store farm i Botto. Han forsøger at optimere vandforbruget og andre mere miljøvenlige produktionsmetoder hvor det er muligt, på hans relative lille farm, og forsøger at bevare sorter af vilde kaffetræer på hans plantage og hele tiden forbedre hans produktion af specialkaffe. Han har valgt at bosætte sig med sin familie tæt på hans plantage i en lille by kaldet Agaro.
De sidste to år har Mustafa Mohamed Ali været i stand til at sælge hans produkter direkte til udlandet takket være ændringer i den etiopiske lovgivning. Før disse ændringer var små producenter nød til at sælge deres kaffe gennem den statslige kaffebørs (ECX) i Addis Ababa, som centraliseret den internationale kaffehandel, som nogle gange gjorde det svært at sikre en direkte sporbarhed til farmeren. Denne lovændring har givet Mustafa Mohamed Ali en nyfundet frihed hvor han nu har valgt at sælge sin kaffe til Belco som er vores samarbejdspartner og importør.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Natural processed

Er den ældste metode at forarbejde kaffen på. Natural processed bliver typisk brugt i områder hvor vand er en mangelvare som feks Etiopien og områder i Brasilien. I dag er det en eftertragtet proces som mange kafferisterier efterspørger.
Det sker ved at man spreder kaffebærerne ud i et tyndt lag for at tørre i solen. Nogle producenter spreder deres kaffebær ud på betonterrasser andre benytter nogle hævede tørre-borde som giver en bedre luftcirkulation og derved giver en mere ensartede tørring.
Kaffebærerne skal vendes regelmæssigt for at undgå at de mugner og rådner.
Natural processed er blandt de mest miljøvenlige forarbejdningsprocesser der findes. Denne proces efterspørger flere og flere seriøse kafferisterier og kaffebarer der går op i bæredygtighed.
Denne naturlige proces tilfører typisk kaffen forskellige frugtnoter som blåbær, jordbær eller tropiske frugter, samt bevarer en stor del sødme.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse:

,

Bestil som:

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...