Colombia Økologisk Espresso

73,00 kr.289,00 kr.

 

Land: Colombia
Region: Tolima
Proces: Vasket kaffe
Smagsnoter: Chokolade, nødder, grapefrugt
Højde: 1200 – 1900 m.o.h.

Beskrivelse

Colombia er hjemsted for nogle af verdens allerbedste kaffer, og de producerer en imponerende variation af kvalitetskaffer. Denne økologiske kaffe er produceret i regionen Tolima, beliggende i 1200 – 1900 meters højde over havet. Regionen har i mange år været mere eller mindre kontrolleret af oprørsgruppen FARC, og Tolima har lidt under de hårde kampe der er udkæmpet i bjergene omkringliggende. De mange små farme beliggende i Tolima kan nu begynde at genopbygge regionen, opbygge infrastruktur og sociale forhold.

De små farme leverer generelt en utrolig høj kvalitet, og denne kaffe er absolut ingen undtagelse. Det er en vidunderlig kaffe, der virkelig fremviser hvad kvalitetskaffe fra Colombia kan være! Fantastisk nødde- og chokolade smag, med en skønt syrlig twist. Stor fylde og sødme, gør denne kaffe velegnet som en skøn espresso, der både smager godt med mælk, eller som et rent espressoskud.

Forarbejdningsprocessen

Kaffebønner starter med en fugtighed på ca 60% og tørres til en fugtighed på ca 11-12% for at sikre de ikke rådner inden de fragtes videre.
Selve tørringsprocessen har en kæmpe indflydelse på kvaliteten af den endelige kop kaffe.
Forarbejdningen kan ske både lokalt hos bonden der kan have lidt forskelligt udstyr eller på store industrielle fabrikker der kan håndtere store mængder kaffebær.
Der er forskellige måder at forarbejde disse kaffebær på som alle kræver forskellige investeringer, tid og naturlige ressourcer og lokale klimatiske forhold kan også have en indflydelse.

Washed

Efter kaffen er plukket fjernes det yderste skin og det meste af frugtkødet med en maskine kaldet depulper. Derefter bliver kaffen flyttet over i et kar hvor det sidste frugtkød bliver fjernet ved hjælp af fermentering.
Hvor lang tid fermenteringen tager er afhængig af flere forskellige faktorer som hvor højt vaskestationen ligger og omgivelsernes temperatur. Jo varmere det er jo hurtigere sker fermenteringen.
Efter fermenteringen bliver kaffen vasket rene for restaffald, deraf processens navn. Herefter er kaffen klar til at tørre og kaffen bliver typisk lagt ud i solen på betonterrasser eller hævede tørre-border som det også sker i natural processed.
Forskellige producenter bruger forskellig mængde vand efter fermenteringen, vaskeprocessen giver nogle miljømæssige problemer da spildevandet kan være have en så høj koncentration af næringsstoffer at det bliver giftig.
Målet med at vaske kaffen på denne måde er at fjerne alt det friske frugtkød fra kaffebønnen før den tørres. Ved at vaske kaffen sikre man at evt fejl under tørringen bliver kraftigt formindsket.
I områder hvor der ikke er nok sol eller hvor fugtigheden er stor som feks i Nicaragua hvor det regner meget, kan producenterne tørre deres kaffebønner i mekaniske tørremaskiner til kaffebønnerne har en fugtighed på ca 11-12% fugtighed. I forhold til kvaliteten af koppen er maskintørret kaffe underlegen den langsommere soltørret kaffe, men selv soltørret kaffe kan nogle gange være for hurtig for at opnå den bedst mulige kvalitet.
I forhold til andre processer er washed kaffe typisk kendetegnet ved at have en højere friskhed og en mere ren kop. den rene smagsoplevelse skal forstås som at der er mindre af de uønskede smage.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Størrelse:

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...