EUROPA KAFFE & TE

Europa Blend / Økologisk

Europa Blend - Filter & Espresso
Land:
Peru, Colombia og Congo. Proces: Vasket. Smagsnoter: Hasselnødder, chokolade og kakao. Højde: Varierende.

Europa Blends er vores økologiske blanding, hvor vi har sammensat forskellige økologiske kaffer, med henblik på at skabe en balanceret og sød kaffe som alle kan drikke. Vi sammensætter vores blends altafhængig af hvilken kaffe som er i sæson, og denne sammensætning kan derfor variere efter årstid.

Europa Blend er skabt med formålet om at alle skal kunne nyde den, både som en sort kaffe og med mælk, hvis det er det man foretrækker. Kaffen har en fyldig og balanceret sødme med en rund og mild eftersmag. Dette er fællesnævneren i vores bønnesammensætning, og derfor vil Europa Blends ofte være en sikker vinder, hvis man skal servere en god, klassisk kaffe med et moderne nordisk strejf af syrlighed og frugt i koppen.

Europa Blend fås i to varianter. En til sort kaffe og en til espressokaffe. Espressokaffen vil oftest være ristet en smule mørkere, for at opnå maksimal fylde og sødme. Men fælles for begge varianter er den gode balancerede smag, sødme og milde eftersmag.

Colombia, Tolima / Økologisk Espresso

Land: Colombia
Proces: Vasket. Smagsnoter: Mørk Chokolade, praline, karamel og appelsin. Højde: Varierende

Økologisk espressokaffe med en god balance og fylde. Fremragende i mælkedrikke og som ren espresso, fremviser virkelig hvad en god Colombiansk kaffe kan være

COLOMBIA, TOLIMA

Peru, San Agnicio / Økologisk kaffe 

Land: Peru. Region: San Ignacio. Proces: Vasket. Smagsnoter: Søde bær, ristede nødder, mælkechokolade og søde krydderier. Højde: 1510 moh.

Denne kaffe, fra Peru, er dyrket af Elias Garcia Diaz, som er en del af det store kooperativ Sol & Café, beliggende i det nordlige Peru. Garcia ejer farmen Guayaquil, og hans kaffe er både økologisk og fairtrade certificeret. Garcia har et klart mål om at forbedre sin kvalitet hvert år, og det hårde arbejde afspejles i kvaliteten i hans kaffer.

Takket være kooperativet, har Elias fået indsigt i flere processer, der har hjulpet ham med at optimere sin drift, herunder måden han tørrer bønnerne på. Kooperativet har også medvirket til, at der er blevet implementeret et sundhedsprogram for kooperativets medlemmer og deres familier, samt at der bliver investeret i områdets infrastruktur og sociale forhold. Der er bl.a. blevet bygget en skole, en café, bedre vejnet og forbedret elforsyning, således at hverdagen for kooperativets medlemmer bliver betydeligt nemmere og sundere, samt lægger op til socialt samvær og udveksling af erfaringer.

 

PERU

Honduras, Opalaca, Comicovel

Land: Honduras. Region: Opalaca. Kooperativ: Comicovel Proces: Vasket
Smagsnoter: Honning, citrusfrugt, floral aroma, juice Krop. Højde: 1500 moh.

Kooperativet Comicovel i San Juan Intibucá består af flere mindre farmere, der producerer økologisk kaffe og har fokus på bæredygtighed og miljø. Kooperativet blev grundlagt i 2016 og eksporterede sin første Kaffe i 2018. Farmene, som leverer til kooperativet, ligger i Opalaca bjergene, der strækker sig mellem områderne Intibuca og Lempira. Opalaca-bjergene er et meget tørt område, hvilket betyder, at Kooperativet har haft særlig fokus på at plante træer og planter, der ikke har brug særlig meget vand, herunder fyrretræer, således at vandet kan gå til kaffetræerne samt de processer, der er vandkrævende. Farmerne forarbejder kaffebønnerne ved at bruge områdets grundlæggende depulping- og fermenterings-infrastruktur. Kaffen fermenteres mellem 18- 24 timer og vaskes derefter i vaskekanalerne. De fleste af farmerne tørrer deres kaffe på betonpatioer, men i nogle tilfælde også i hævede kar væksthuse i 14-20 dage. Kooperativet har arbejdet med farmerne og bistået med teknisk assistance, for at øge produktiviteten på farmene.

HONDURAS

Nicaragua, Jinotega

Land: Nicaragua. Region: Jinotega. Proces: Honey. Smagsnoter: Mirabelle, røde æbler, søde figner og ristede nødder. Højde: 800 – 1500 moh.

Dette er en single origin kaffe fra regionen Jinotega, der er ansvarlig for ca. 45% af al kaffe dyrket i Nicaragua. Jinotega er beliggende i den centrale del af landet, hvor kaffen vokser i en højde på mellem 800- 1500 meter over havet. Høstsæsonen ligger mellem november og marts. Denne kaffe er delvist vasket, hvilket man kalder for `Honey washed´ kaffe. Dette betyder, at den er tørret med dele af frugtkødet på kaffebønnen. Tørringen sker på kar hævet over jorden, på et materiale, som tillader luftgennemstrømning. Kaffen bliver regelmæssigt vendt, således at man sikrer en så jævn og stabil tørring som muligt.

Hele denne proces resulterer i en kaffe med smagsnoter af chokolade, nødder, dadler og figner. Kaffen har en behagelig cremet mundfølelse med en behagelig og let eftersmag.

Europa 1989 kaffe og te - Jinotega, Nicaragua